85 fotochallenges

Het leukste doeboek voor jong en oud!

Begin 2017 werd ik benaderd door uitgeverij Astronaut Boeken. Of ik een boek wilde schrijven over fotografie gericht op kinderen (vanaf 8 jaar)? Natuurlijk! Wanneer je zo’n kans krijgt sla je die niet af. Zo gezegd, zo gedaan; ik begon met het schrijven van een boek om spelenderwijs te leren fotograferen.

Het boek is helemaal gericht op leren kijken en experimenteren.

Omdat ik iets nieuws wilde maken dat tevens dicht bij mezelf staat. Techniek komt daarbij op de tweede plaats. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, als je maar beeld kan maken. De rest volgt wel als je ermee aan de slag gaat. Zo ontstond het idee van 85 fotochallenges.

inkijkexemplaar
In 85 challenges leer je hoe je superhelden op de foto zet,

hoe je bloemenrokjes creëert door trucage, hoe je spetterende selfies maakt, hoe je sporters fotografeert en nog veel meer. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met een aantal challenges. Door de 85 fotochallenges ga je spelenderwijs beter kijken en fotograferen.

Het boek is te koop in de (online) boekhandels voor €15.

Ik merk dat het niet alleen kinderen aanspreekt, maar ook volwassenen en professionals zoals fotografen en docenten. Door de speelse vormgeving en vele foto’s is het voor jong en oud een bron van inspiratie. De challenges laten veel ruimte voor eigen invulling en ze zijn vooral heel leuk om te doen.

Bestel het boek
Voor alle enthousiastelingen is er de fotochallenge op Instagram.

Kun jij ook geen genoeg krijgen van fotografie en wil je uitgedaagd blijven worden ben je daar op het juiste adres. Regelmatig komt er een nieuwe fotochallenge online!

Doe ook mee!
Meer info:

Titel: 85 fotochallenges
Auteur: Wieke Hoeke
Fotograaf: Wieke Hoeke
Illustrator: Leonie van Wijk
ISBN: 978-94-92744-01-2

Productvorm: hardcover
Afmetingen: 16x219x217 mm
Taal: Nederlands
Uitgever: Astronaut Boeken
Prijs: nu van €20,95 voor €15!

Facebook