Fotochallenge voor thuis: ga mee op schaduwjacht!

Wieke Hoeke, 09-04-20

Nu de lente is aangebroken en de zon volop schijnt is het een perfect moment om op schaduwjacht te gaan. Je kunt deze fotochallenge gewoon in en om het huis doen en is dus helemaal ‘corona-proof’!(Lees verder onder foto)

Wat heb je nodig?

» Iets om mee te fotograferen zoals een camera, smartphone of tablet;
» Een felle lichtbron zoals de zon of een lamp.

Wat ga je doen?

Ga op zoek naar mooie schaduwvormen die je ziet. Ik ben zelf dol op de schaduwen van planten, maar hele strakke lijnen zoals de schaduw van een raamkozijn of hekwerk kan ook prachtige foto’s opleveren.

Fotografeer de schaduw en let daarbij op hoe dat je de schaduw in beeld brengt. Je kan heel veel laten zien zodat het meteen duidelijk is waar je naar kijkt, maar je kan de foto ook van veel dichter bij maken (close-up) waardoor het misschien wat minder duidelijk is wat je ziet. Een close-up kan een foto heel spannend maken!

Tip: Kijk ook goed naar de ondergrond waar de schaduw op valt. Ook hiermee kun je hele interessante foto’s maken. Een strakke ondergrond zonder structuren laat de schaduw extra opvallen. Een ondergrond zoals tapijt, behang of een stenen vloer geeft weer een heel ander effect.

Laat jezelf eens verrassen en kijk wat je voor moois kunt vinden. Ik zou het super leuk vinden als je jouw foto met mij en anderen wil delen door hem mij te mailen of via Instagram of Facebook te taggen met #85fotochallenges en #schaduwjacht!

Veel plezier!

Nog meer challenges doen?

Wil je thuis meer challenges doen of meer leren over fotografie? Het boek 85 fotochallenges kost nu tijdelijk nog maar €15! Je bestelt hem via je alle (online) boekhandels of direct via deze link.