Zelfportretten maken tijdens COVID-19

Wieke Hoeke, 06-04-20

Ik wil vandaag iets delen met jullie waar ik nou echt blij van word! Vorige week plaatste ik een zelfportret met daarbij info over hoe ik de foto gemaakt had met mijn iPhone en de app Snapseed en een oproepje aan mijn volgers om zelf vooral foto’s te blijven maken. Nu je noodgedwongen thuis moet blijven en niet bij een fotograaf kan aankloppen kan je prima zelf foto’s maken. Een paar dagen later zag ik deze prachtige foto van Jessie voorbij komen: (lees verder onder foto)

Zelfportret van Jessie

Toen ik haar complimenteerde over haar foto vertelde ze me dat ze zich de afgelopen week rot voelde door het leven in isolement waardoor ze niets buitenshuis kan ondernemen. Zo heeft ze haar vader al een maand niet gezien, iemand met wie ze dolgraag de voortgang van haar zwangerschap wil delen, maar ze had geen mooie foto’s van haar buik om te showen. ‘Toen zag ik jouw foto en tip en dacht, ik ga ervoor! De foto’s die ik toen gemaakt heb hebben me echt een boost gegeven. Dus dankjewel daarvoor!’

Ik vond dit zo fijn om te horen. Dit is namelijk precies wat een goede foto met je kan doen! Het geeft je weer een goed gevoel over jezelf en zeker in onzekere tijden is dit belangrijk. Het is een geruststelling om te weten dat je mooie beelden hebt van een bepaalde fase in je leven. Dit hoeft echt geen speciaal moment te zijn, ieder moment is de moeite waard als jij besluit dat je het vast wil leggen. En juist de alledaagse momenten zijn later zo heerlijk om op terug te kunnen kijken. Achteraf blijkt dat niets vanzelfsprekend is of permanent.

Tevens zie ik het als een groot compliment dat ik niet perse zelf de camera hoef vast te houden om anderen te kunnen voorzien van mooie foto’s en een boost zelfvertrouwen!

Mijn zelfportretten: gemaakt met iPhone SE en nabewerkt met Snapseed.