Ik ben Wieke Hoeke, portretfotograaf met liefde voor mensen en verhalen.

 

Ik zie schoonheid in ieder mens, dus ook in jou. Ook al zie jij dat zelf misschien nog niet!

Niets is zo belangrijk voor later als een tastbare herinnering aan vroeger

Ieder mens zou een mooi portret van zichzelf moeten hebben. Niet alleen omdat het zo’n bijzondere ervaring is om gefotografeerd te worden, maar ook omdat ik ervan overtuigd ben dat er niets zo belangrijk is voor later als een tastbare herinnering aan vroeger. En later begint nu!

De kracht van fotografie

Als kind dook ik regelmatig in een lade vol met foto’s die mijn ouders van mij, mijn broertje en zusje maakten. Ik vond het fascinerend om te zien hoe ik eruit zag als baby, hoe teder de grote handen van mijn opa, een man die ik eigenlijk alleen ken van foto’s, mij droegen als pasgeboren kindje. Of om te zien dat mijn ouders ooit ook jong waren en dat ik inmiddels zelf lijk op mijn moeder van toen! Iedere keer dat ik naar die foto’s kijk worden er herinneringen versterkt, en ook aangemaakt. Dat is de kracht van fotografie!

Wat laat jij na?

Inmiddels zijn mijn grootouders overleden en zijn de foto’s het enige tastbare wat ik nog van hen heb. Ga nu eens bij jezelf na wat jouw (toekomstige) kinderen vinden als ze op zoek gaan naar foto’s van jou. Zijn die er? Ben je er gelukkig mee en zijn ze vindbaar? Of moet er lang gegraven gaan worden naar beeld op oude usb sticks en overvolle geheugenkaartjes? Welke herinneringen hebben zij bij het zien van die foto’s?

Ik kan je helpen!

Leg jouw verhaal vast

Laat me je portretteren, dan laat ik je zien hoe ik naar jou kijk: als een mooi mens die gezien mag worden! Jij verdient het om je goed te voelen over jezelf. Heb je liever een prachtige fotoserie in een album van je gezin? Dan kom ik jullie liefde voor elkaar vastleggen tijdens een dag fotografie. Gewoon bij jullie thuis of tijdens een dagje uit. Zoals jullie zijn, zo leg ik het vast. Voor nu én voor later. Omdat er niets zo waardevol is als het doorvertellen van jouw verhaal!

Vertel mijn verhaal!