portretfotograaf Wieke HoekeWelkom! Mijn naam is Wieke Hoeke en ben een portretfotograaf met liefde voor mensen en hun verhalen. Ik zie schoonheid in ieder mens, dus ook in jou, ook al zie jij dat zelf misschien nog niet.

“Niets is zo belangrijk voor later als een tastbare herinnering aan vroeger.”

Het is mijn overtuiging dat ieder mens een mooi portret van zichzelf verdient. In de eerste plaats, omdat het je een enorme opkikker geeft als het gaat om je zelfbeeld. Er is niets lekkerder dan na een fotoshoot ongelofelijk trots zijn op jezelf bij het terug zien van je foto’s! Daarnaast omdat ik helaas zelf, na het overlijden van mijn twee zoontjes, aan den lijve heb ondervonden dat er niets zo belangrijk is voor later als een tastbare herinnering. En later begint nu!

Als kind dook ik regelmatig in een lade vol met foto’s die mijn ouders van mij, mijn broertje en zusje maakten. Ik vond het fascinerend om te zien hoe ik eruit zag als baby, hoe teder de grote handen van mijn opa, een man die ik eigenlijk alleen ken van foto’s, mij droegen als pasgeboren kindje. Of om te zien dat mijn ouders ooit ook jong waren en dat ik inmiddels zelf lijk op mijn moeder van toen! Iedere keer dat ik naar die foto’s kijk worden er herinneringen versterkt, en ook aangemaakt. Dat is de kracht van fotografie!

Inmiddels zijn mijn grootouders overleden en zijn de foto’s het enige tastbare wat ik nog van hen heb. Ga nu eens bij jezelf na wat jouw (toekomstige) kinderen vinden als ze op zoek gaan naar foto’s van jou. Zijn die er? Ben je er gelukkig mee en zijn ze vindbaar? Of moet er lang gezocht worden op oude usb sticks en overvolle geheugenkaartjes? Welke herinneringen hebben zij bij het zien van die foto’s?

Ik portretteer je zoals je bent

Laat mij je daarom helpen. Ik portretteer je zoals je bent en laat je zien hoe ik naar je kijk: als een mooi mens die gezien mag worden! Jij verdient het om je goed te voelen over jezelf. Heb je liever een prachtige fotoserie in een album van je gezin? Dan kom ik jullie liefde voor elkaar vastleggen tijdens een dag fotografie. Gewoon bij jullie thuis of tijdens een dagje uit. Zoals jullie zijn, zo leg ik het vast. Voor nu én voor later. Omdat er niets zo waardevol is als het doorvertellen van jouw verhaal!

X