Het was nog vroeg toen mijn wekker op een zondagochtend af ging. Nog gauw even een boterham smeren en dan de auto in op weg naar het Brabantse Gemert. Ik werd gevraagd door Joep en Paulien om hun familie te fotograferen tijdens een gezellig familie-ontbijt als bedankje voor het vernieuwen van Pauliens tuin. En nee, niet zomaar een ontbijtje thuis, maar wel op een hele bijzondere locatie: in de winkel van bloemisterij ’t Bluumke! Deze winkel wordt gerund door het hoofd van de familie: moeder/oma Elize en haar zoon Tom.

De tafel was schitterend gedekt en er ontbrak niets aan: croissantjes, pancakes, diverse broodjes, fruit en natuurlijk bloemen overal! Een goed ontbijt voor de dames die de avond ervoor nog een vrijgezellenfeest gevierd hadden en mooi moment om het er met z’n allen over te hebben. Ondertussen lieten de kleintjes het zich smaken en vooral de blauwe bessen waren favoriet. Nadat de buikjes vol waren gegeten hebben de kinderen zich nog vermaakt tussen alle bloemen en sprongen ze op een heus springkussen.

Ik voelde me hier als fotograaf hartstikke welkom en kreeg aan het einde van de ochtend ook nog eens een schitterende bos bloemen mee naar huis. Wat een fantastisch begin van de dag!