fbpx

veelgestelde vragen

al jouw vragen beantwoord

Wat houdt een foto ervaring in?

De foto ervaring bestaat uit vier delen:

1 – Het telefonisch consult waarin we kennis met elkaar maken en we samen ontdekken wat voor jou belangrijk is, zodat iedere keer wanneer je naar je foto’s kijkt je eraan kunt opladen.

2 – De fotosessie is zorgvuldig op maat gemaakt, zodat deze net zo uniek is als jij bent. Geen stress, I got you! Ik begeleid je tijdens het poseren en weet precies wat er nodig is om jouw persoonlijkheid en figuur te complementeren. Jij hoeft alleen maar te zijn wie je bent.  

3 – De onthulling en ontwerpsessie direct na de fotosessie: Dit is het moment waarbij je achterover kan leunen en mag genieten van je foto’s. Samen selecteren we je favoriete foto’s en ontwerpen we ter plekke jouw kunstwerken.

4 – Pick up time! Hét moment waar je zo naar hebt uitgekeken! Je komt terug naar de studio om het eindresultaat van jouw foto ervaring te zien en mag je al dat moois mee naar huis nemen, want het is van jou!

Waar vindt mijn foto ervaring plaats?

Alle studio sessies vinden plaats in de Vincent van Goghlaan 15 te Waalwijk, tenzij je voor een ervaring op locatie hebt gekozen. Parkeren voor de deur en de studio is toegankelijk voor minder validen.

wat kost een shoot en hoeveel kan ik verwachten uit te geven?

Een foto ervaring kost €350*. Hierbij inbegrepen zijn de fotosessie in de studio, styling advies, meerdere kledingwissels, het retoucheren van je foto’s en een persoonlijke onthulling en ontwerpsessie direct na de shoot. 

Tijdens de onthulling en ontwerpsessie krijg je jouw foto’s te zien, selecteren we je absolute must-haves en ontwerpen we ter plekke jouw kunstwerken.

*Wat je uitgeeft aan jouw foto’s hangt geheel af van je wensen. Wat die wensen zijn bespreken we uitgebreid tijdens het telefonisch consult voorafgaand aan de shoot. 

Ik ben zwanger, wanneer is het juiste moment om dit vast te laten leggen ?

Het beste moment om op de foto te gaan is tussen de 29 en 34 weken van je zwangerschap. Je hebt dan al een prachtige babybuik, je voelt je meestal nog goed genoeg en bent niet al te vermoeid. Een fotoshoot kost namelijk toch nog best wat energie, maar uiteraard houden we daar rekening mee. Daarnaast zou je niet willen dat je te lang wacht met je fotoshoot en de baby zich ineens vroeger aan dient dan verwacht.

Ik heb geen ervaring met de camera, kan ik dit wel?

Natuurlijk kan jij dit! Iets als ‘fotogeniek’ bestaat niet als je het mij vraagt, het is aan de fotograaf om het beste van jou te laten zien. Gelukkig heb ik jarenlange ervaring en kan ik je iedere pose uitleggen én voordoen zodat ook jij vol zelfvertrouwen voor de camera staat!

Wat neem ik mee voor mijn shoot/wat zal ik aan doen?

Laten we vooropstellen dat je niet veel nodig hebt, want het gaat om wat je uitstraalt en niet wat je draagt! Dat terzijde: neem vooral kleding mee waarin jij je mooi en zelfverzekerd voelt.

Wil je toch wat meer tips? Dit werkt vaak goed:

  • kleding in effen kleuren of met zeer subtiele patronen ;
  • mooie texturen, structuren en details zoals grof gebreide wol, kant en kraaltjes;
  • kleding van stoffen met een luxe uitstraling zoals zijde, satijn en kant;
  • gelegenheidskleding zoals bruids-, gala- en feestjurken van ‘little black dress’ tot maxi jurk. Het is namelijk super om foto’s van jezelf te hebben in dit soort kleding!;
  • blouses, jumpsuits, kimono’s, truien en lekker zittende jeans;
  • accessoires zoals armbanden, ringen of kettingen om je outfit mee compleet te maken.

Wat werkt niet:

  • kleding met drukke patronen of veel kleuren zoals ruitjes, stippen en strepen werken vaak minder goed op foto’s. Ze leiden al gauw de aandacht van je gezicht af of passen niet goed bij de rest van de setting. Subtiel is vaak beter!;
  • kleding waarin je niet comfortabel bent en/of je jezelf niet in voelt.
Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de shoot?

Alles wat je voorafgaand kan doen om je voor te bereiden op je shoot bespreken we tijdens het consult. Maar er zijn een aantal simpele dingen die je altijd kan doen:

Zorg dat je de kleding die je wil dragen op tijd hebt uitgezocht en dat het gewassen en gestreken is. Check of het nog nodig is om dat ene ongewenste verdwaalde haartje weg te scheren en of je schone, verzorgde nagels hebt. Wil je jezelf wat extra verwennen, neem dan een lekker gezichtsmaskertje o.i.d. een dag van tevoren voor een frisse huid. Het belangrijkste is dat je je op de dag van de shoot niet gehaast of onzeker hoeft te voelen!

Hoe kom ik gekleed?

Je hoeft je niet al om te kleden voor je naar de studio komt. Voor en tijdens de shoot is er genoeg tijd voor wat kledingwissels. Kom je voor een boudoir- of zwangerschapsshoot en ga je (deels) ontbloot op de foto, trek dan vooral lekker losse kleding aan. Zo voorkom je ontsierende strepen/afdrukken van kleding op je huid.

Doe ik mijn haar en make-up voordat ik naar de studio kom?

Ja, je doet je haar en make-up zoals dat je dat zelf graag draagt en neem je make-up mee naar de studio. Maar onthoud: less is more! Het liefst zie ik je in de studio met een naturel make-upje. Op de dag zelf krijg je desgewenst een make-up touch up en kunnen we je look eventueel nog wat fine-tunen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van tevoren je haar en make-up te laten doen in een salon.

Ik vind het spannend om op de foto te gaan. Mag ik iemand meenemen naar de shoot (ook al gaat hij/zij niet op de foto)?

Het liefst houd ik het zo rustig mogelijk in de studio zodat ik al mijn aandacht kan richten op jou. Juist daardoor zal je zien dat je je heel snel op je gemak zal voelen voor de camera. Maar soms kan een beste vriend(in) je net even een duwtje in de juiste richting geven. Als deze persoon meekomt is het belangrijk dat je je comfortabel voelt bij zijn of haar aanwezigheid en dat deze er is om je te supporten, maar zich niet tijdens de shoot bemoeit met zaken als poses, haar en make-up. Wil je het nog leuker maken? Waarom boeken jullie niet achter elkaar een shoot in op dezelfde dag? Zo kunnen jullie samen genieten van de ervaring met als resultaat prachtige portretten!

Wanneer krijg ik mijn foto’s te zien?

Direct na de fotosessie tijdens de onthulling en ontwerpsessie in onze eigen bioscoop!

Moet ik een aanbetaling doen en waarom?

Ja, de kosten van de fotosessie à 350 betaal je bij het boeken van je shoot om een datum te reserveren. Bij annulering krijg je de aanbetaling niet terug, maar mocht de datum van de shoot onverhoopt verzet moeten worden is dat geen enkel probleem. Verzetten kan tot 24 uur voor aanvang van de fotoshoot.

Kan ik ook alleen digitale foto’s kopen?

Ik geloof niet in de duurzaamheid van een digitale foto en daarom zal ik je altijd adviseren om te kiezen voor een mooie afdruk. Het is als een foto maken van een prachtig kunstwerk: het is niet het echte werk en daardoor ‘waardeloos’. En nog erger: vaak raken digitale foto’s in de loop der jaren kwijt om nooit meer terug gevonden te worden. Dat gezegd hebbende is het uiteraard wel mogelijk om een digitale foto te kopen.

Hoe kan ik een foto ervaring boeken?

Je kunt me bellen om een afspraak te maken of vul het contactformulier in op de contactpagina en dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn shoot boeken?

Wanneer je een specifieke datum hebt waarop je wil dat je foto’s gereed zijn adviseer ik je om tenminste twee maanden van te voren je shoot te boeken. Uiteraard zijn afspraken op korter termijn ook mogelijk, dan zoeken we samen naar een oplossing!

Hoeveel bewerk je na aan mijn foto’s?

Gemiddeld retoucheer ik niet veel aan foto’s, maar iedere foto krijgt wel mijn unieke ‘stempel’ mee. Ze worden eerst met zorg geselecteerd en vervolgens gecorrigeerd op o.a. kleur, helderheid en contrast. Indien het nodig is haal ik oneffenheden weg in je gezicht zoals pukkeltjes, rode vlekjes, schrammetjes of andere dingen die er normaliter niet zitten. Alles in overleg in de mate waarin jij zelf graag wilt dat je foto’s worden nabewerkt natuurlijk. Ik haal dus geen permanente littekens of sproeten weg, want ik vind het belangrijk dat je jezelf blijft herkennen op de foto’s.

Wil je mijn foto’s ook gebruiken voor je website/portfolio?

Natuurlijk ben ik enorm trots op mijn werk en laat ik dus ook graag foto’s van jouw sessie zien aan anderen! Maar omdat ik jouw privacy respecteer en weet hoe belangrijk het is om controle te hebben over je eigen foto’s vraag ik je om toestemming voor gebruik na de onthulling. Je geeft zelf aan bij welke foto’s je je wel of niet comfortabel voelt om ze te delen. De keuze ligt altijd bij jou. Zijn de foto’s een cadeau voor een ander dan zal ik ze pas delen na de datum waarop jij ze gegeven hebt.