Selecteer een pagina

veelgestelde vragen

al jouw vragen beantwoord

de mensen op je website zien eruit als modellen. ik ben geen model, kan ik dit ook?

Jazeker, ook jij kan dit! Net zoals jij zijn alle mannen en vrouwen die je op mijn website ziet ook maar ‘gewone’ mensen. Niemand heeft ervaring met modellenwerk, maar ik heb wel veel ervaring met het geven van de juiste aanwijzingen zodat ook jij er fantastisch uit ziet op de foto!

waar vindt de fotosessie plaats?

Bijna alle sessies vinden plaats in mijn studio aan huis in Waalwijk. Parkeren kan gratis aan de straat en de studio is toegankelijk voor minder validen.

Kies je voor een fotosessie op locatie dan bespreken we tijdens het gesprek dat we voorafgaand aan de shoot hebben waar deze gaat plaats vinden. 

wat kost een shoot en hoeveel kan ik verwachten uit te geven?

De fotoshoot in de studio kost €350. Dit is incl. styling advies, meerdere kledingwissels het retoucheren van je foto’s en een persoonlijke onthullingssessie (reveal) twee weken na de shoot.

De gemaakte foto’s worden tijdens de reveal verkocht. Je komt dan terug in de studio waar ik je een selectie van 20-25 van jouw mooiste foto’s laat zien. Je beslist pas op dat moment welke foto’s je wilt kopen. Wat je wilt besteden is helemaal aan jou.

Je hebt keuze uit verschillende pakketten vanaf €1300 en losse foto’s à la carte voor aan de muur. Bij ieder pakket krijg je tevens de digitale kopieën van de door jou gekochte foto’s voor persoonlijk gebruik en sociale media. Hoe groter het pakket is hoe voordeliger het wordt.

Dit gezegd hebbende besteden klanten gemiddeld €2400 aan hun sessie en de foto’s die ze graag willen hebben, omdat ze er niet zonder mee willen leven. Ze denken bijna altijd dat zij die klant zijn die niet zo mooi op de foto zullen staan, maar het tegendeel is altijd waar ;). En dat is ook precies wat ik wil: jou laten zien hoe waardevol je bent!

Wat neem ik mee voor mijn shoot/wat zal ik aan doen?

Neem vooral kleding mee waarin jij je mooi en comfortabel voelt, maar er zijn wel een paar do’s en don’ts waar je rekening mee kan houden.

Do’s:

  • kleding in effen kleuren of met zeer subtiele patronen ;
  • mooie texturen, structuren en details zoals grof gebreide wol, kant en kraaltjes;
  • kleding van stoffen met een luxe uitstraling zoals zijde, satijn en kant;
  • gelegenheidskleding zoals bruids-, gala- en feestjurken van ‘little black dress’ tot maxi jurk. Het is namelijk super om foto’s van jezelf te hebben in dit soort kleding!;
  • blouses, jumpsuits, kimono’s, truien en lekker zittende jeans;
  • accessoires zoals armbanden, ringen of kettingen om je outfit mee compleet te maken.

Don’ts:

  • kleding met drukke patronen of veel kleuren zoals ruitjes, stippen en strepen werken vaak minder goed op foto’s. Ze leiden al gauw de aandacht van je gezicht af of passen niet goed bij de rest van de setting. Subtiel is vaak beter!;
  • kleding waarin je niet comfortabel bent en/of je jezelf niet in voelt.

Als laatste: wil je jezelf eens echt verwennen, ga dan in de weken voor je shoot op zoek naar een nieuw tof kledingstuk om je in te laten fotograferen. Je verdient het om je mooi te voelen!

Ik ben zwanger, wanneer is het juiste moment om op de foto te gaan?

Het beste moment om op de foto te gaan is tussen de 30 en 34 weken van je zwangerschap. Je buik is dan van een mooi formaat en je voelt je meestal nog goed genoeg en bent niet al te vermoeid. Een fotoshoot kost namelijk toch nog best wat energie, ondanks dat we daar natuurlijk rekening mee houden. Daarnaast zou je niet willen dat je te lang wacht met je fotoshoot en de baby zich ineens vroeger aan dient dan verwacht.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de shoot?

Alles wat je voorafgaand kan doen om je voor te bereiden op je shoot bespreken we tijdens het consult. Maar er zijn een aantal simpele dingen die je altijd kan doen:

Zorg dat je de kleding die je wil dragen op tijd hebt uitgezocht en dat het gewassen en gestreken is. Check of het nog nodig is om dat ene ongewenste verdwaalde haartje weg te scheren en of je schone, verzorgde nagels hebt. Wil je jezelf wat extra verwennen, neem dan een lekker gezichtsmaskertje o.i.d. een dag van tevoren voor een frisse huid. Het belangrijkste is dat je je op de dag van de shoot niet gehaast of onzeker hoeft te voelen!

Doe ik mijn haar en make-up voordat ik naar de studio kom?

Ja, je doet je haar en make-up zoals dat je dat zelf graag draagt en neem je make-up mee naar de studio. Maar onthoud: less is more! Het liefst zie ik je in de studio met een naturel make-upje. Op de dag zelf krijg je van mij een make-up touch up en kunnen we je look eventueel nog wat fine-tunen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van te voren je haar en make-up te laten doen in een salon.

Hoe kom ik gekleed?

Je hoeft je niet al op te doffen voordat je naar de studio komt. Voor en tijdens de shoot is er genoeg tijd voor wat kledingwissels. Kom je voor een boudoir- of zwangerschapsshoot en ga je (deels) ontbloot op de foto, trek dan vooral lekker losse kleding aan. Zo voorkom je ontsierende strepen/afdrukken van kleding op je huid.

Moet ik schoenen meenemen?

Kies twee paar schoenen uit die je graag zou willen dragen. Meestal komen de schoenen niet of nauwelijks in beeld, tenzij je dit natuurlijk graag wil.

Hoe lang duurt de shoot?

Gemiddeld duurt een shoot tussen de 1-3 uur. Dit is afhankelijk van het type shoot waar je voor kiest. Wil je graag een beter idee hebben van de tijd die het in beslag neemt, neem dan gerust contact met mij op.

Ik vind het spannend om op de foto te gaan. Mag ik iemand meenemen naar de shoot (ook al gaat hij/zij niet op de foto)?

Het liefst houd ik het zo rustig mogelijk in de studio zodat ik al mijn aandacht kan richten op jou. Juist daardoor zal je zien dat je je heel snel op je gemak zal voelen voor de camera. Maar soms kan een beste vriend(in) je net even een duwtje in de juiste richting geven. Als deze persoon meekomt is het belangrijk dat je je comfortabel voelt bij zijn of haar aanwezigheid en dat deze er is om je te supporten, maar zich niet tijdens de shoot bemoeit met dingen als poses, haar en make-up. Wil je het nog leuker maken? Waarom boeken jullie niet achter elkaar een shoot in op dezelfde dag? Zo kunnen jullie samen genieten van de ervaring met als resultaat prachtige portretten!

Wanneer krijg ik mijn foto’s te zien?

Gemiddeld heb ik ongeveer twee weken nodig om je foto’s klaar te maken voor je persoonlijke onthullingssessie.

Hoe krijg ik de foto’s te zien? En wat is een reveal?

Ongeveer twee weken na je fotoshoot kom je bij mij terug in de studio voor jouw persoonlijke onthullingssessie (de reveal). Op dat moment krijg je een selectie van 20-25 van jouw mooiste foto’s te zien en kun je ze op je gemak bekijken en jouw collectie uitzoeken. Er zijn een paar redenen waarom je hiervoor terug komt naar de studio.

Ten eerste: voor je eigen gemak. De ervaring heeft me geleerd dat veel klanten het lastig vinden om een goede keuze te maken welke foto’s ze graag willen hebben. Het kan overweldigend zijn om zoveel gave foto’s van jezelf te zien en daaruit te kiezen! Ik kan je hierbij helpen door foto’s naast elkaar te laten zien zodat je ze kan vergelijken, met je mee te denken welke foto’s passen bij het doel dat je ervoor hebt en welke producten hierbij passen. Alle producten die ik verkoop zoals bewaarboxen, afdrukken en lijsten kun je in de studio bekijken en vooral aanraken (je moet het gewicht en de zachte bekleding van de bewaarbox eens voelen)!

Ten tweede: om jouw privacy te beschermen. Hoewel veel fotografen werken met een online galerij waarin je jouw foto’s kunt bekijken en bestellen vind ik dit geen fijn idee. De foto’s die we maken zijn soms van gevoelige aard en ik wil ze dan ook niet online opslaan waar ze kwetsbaar kunnen zijn voor hackers of mogelijk gezien kunnen worden door anderen. Dit zijn jouw foto’s en ze komen pas online wanneer jij daarvoor toestemming gegeven hebt. Ik neem jouw privacy serieus en door de persoonlijke onthulling kan ik dit waarborgen.

Ten derde: het is toch veel leuker om elkaar weer te zien en je foto’s samen te bewonderen? Net zoals voor veel van mijn klanten is dit ook voor mij het leukste onderdeel van de hele ervaring. Ik ben net zo benieuwd naar wat je van je foto’s vindt als jij!

Moet ik een aanbetaling doen en waarom?

Ja, je betaalt de kosten van de fotosessie (€190) bij het boeken van de shoot als aanbetaling. Bij annulering krijg je de aanbetaling niet terug, maar mocht de datum van de shoot onverhoopt verzet moeten worden is dat geen enkel probleem. Dit kan tot 24 uur voor aanvang van de fotoshoot.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen met je telefoon via de app van je eigen bank, d.m.v. overschrijving of contant geld. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om te pinnen of te betalen met creditcard.

Kan ik ook alleen digitale foto’s kopen?

Nee, ik geloof namelijk niet in de duurzaamheid van een digitale afbeelding. Het is als een foto maken van een prachtig kunstwerk: het is niet het echte werk en daardoor ‘waardeloos’. En nog erger: vaak raken digitale foto’s in de loop der jaren kwijt. Wel krijg je bij iedere afdruk die je koopt het digitale bestand ervan gratis bij als back-up, voor persoonlijk gebruik en sociale media. Je betaalt daar niets extra’s voor.

Wat als ik niet tevreden ben over het resultaat?

Gelukkig is dat nog nooit gebeurd. Ik doe er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat je verliefd zult zijn op het eindresultaat!

Hoe kan ik een fotoshoot boeken?

Je kunt me bellen om een afspraak te maken of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn shoot boeken?

Wanneer je een specifieke datum hebt waarop je wil dat je foto’s gereed zijn adviseer ik je om tenminste twee maanden van te voren je shoot te boeken. Uiteraard zijn afspraken op korter termijn ook mogelijk, dan zoeken we samen naar een oplossing!

Hoeveel bewerk je na aan mijn foto’s?

Gemiddeld retoucheer ik niet veel aan foto’s, maar iedere foto krijgt wel mijn unieke ‘stempel’ mee. Ze worden eerst met zorg geselecteerd en vervolgens gecorrigeerd op o.a. kleur, helderheid en contrast. Indien het nodig is haal ik oneffenheden weg in je gezicht zoals pukkeltjes, rode vlekjes, schrammetjes of andere dingen die er normaliter niet zitten. Alles in overleg in de mate waarin jij zelf graag wilt dat je foto’s worden nabewerkt natuurlijk. Ik haal dus geen permanente littekens of sproeten weg, want ik vind het belangrijk dat je jezelf blijft herkennen op de foto’s.

Ga je mijn foto’s ook gebruiken voor je website/portfolio?

Natuurlijk ben ik enorm trots op mijn werk en laat ik dus ook graag foto’s van jouw sessie zien aan anderen! Maar omdat ik jouw privacy respecteer en weet hoe belangrijk het is om controle te hebben over je eigen foto’s vraag ik je om toestemming voor gebruik na de onthulling. Je geeft zelf aan bij welke foto’s je je wel of niet comfortabel voelt om ze te delen. De keuze ligt altijd bij jou. Zijn de foto’s een cadeau voor een ander dan zal ik ze pas delen na de datum waarop jij ze gegeven hebt.